Bijbel tekst


Lukas 9:23 (HTB)
23-24 Daarna zei Hij tegen allen die bij Hem waren: "Wie bij Mij wil horen, moet zichzelf volledig onbelangrijk vinden. Hij moet iedere dag zijn kruis dragen en dicht bij Mij blijven. Want wie zijn leven opgeeft voor Mij, zal het redden. Maar wie zijn leven wil vasthouden, zal het verliezen.

Luke 9:23 (MSG)
23-24 Then he told them what they could expect for themselves: “Anyone who intends to come with me has to let me lead. You’re not in the driver’s seat—I am. Don’t run from suffering; embrace it. Follow me and I’ll show you how.
Self-help is no help at all. Self-sacrifice is the way, my way, to finding yourself, your true self.

Spreuken 3:5-6
5 Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht.
6 Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

Psalm 19:15
15 Ik bid tot U, HERE, dat alles wat ik zeg met mijn mond en denk in mijn hart, naar Uw wil mag zijn. HERE, U bent mijn rots en mijn bevrijder.


dinsdag 23 september 2014

De kruis van Jezus is jouw kruis!

Colossenzen 2:13-14 (HTB)


13 U was dood door uw ongehoorzaamheid aan God en de macht van de zonde leefde nog in u. Maar nu heeft Hij u samen met Christus levend gemaakt en al uw overtredingen vergeven.

14 Hij heeft ons strafblad dat tegen ons getuigde (de lijst met regels waaraan we ons niet hebben gehouden) verscheurd. Dat bewijs heeft Hij vernietigd door het aan het kruis te slaan.

Jezus is gekruisigd, dat is bekend.
Maar het is minder bekend dat het jouw kruis is.De eerste persoon waar Jezus de plaats in nam is de moordenaar Barabbas.

MattheĆ¼s 27:16-26 (HTB)

19 Laat Barabbas vrij!" Barabbas zat in de gevangenis, omdat hij in Jeruzalem een opstand tegen de regering had geleid en daarbij een moord had gepleegd.

20-21 Pilatus ging er tegenin. Hij wilde Jezus vrijlaten. Maar zij schreeuwden: "Kruisigen! U moet Hem kruisigen!"

Barabbas kruis was de eerste (symbolisch) kruis, waarop Jezus gekruisigd is. 
Jezus is ook aan jouw kruis gekruisigd.
Als je dat eens bedenkt, dat jouw ouwe gezondigde kruis aan Jezus is gegeven.
Jouw kruis en die van van Barabbas en die van je broeders en zusters.
Jezus heeft dus de zwaarste straf die je maar kan bedenken voor jouw op zich genomen.

26 Pilatus gaf opdracht Barabbas vrij te laten. Hij liet Jezus met een zweep afranselen en daarna wegbrengen om gekruisigd te worden.

Jezus is dus helemaal afgeranseld om daarna ook nog eens gekruisigd te worden, een zeer wrede, pijnlijke en vernederende straf en allemaal voor jou en mij!


Door dit grote offer dat Jezus voor mij heeft ondergaan, ben ik dus vrij gezet, kan ik mijn verleden los laten en ben ik klaar voor de toekomst.
De kruis van Jezus is onze oude leven. We hebben een nieuwe kruis gekregen, een kruis van het nieuwe leven, het nieuwe verbond. Een kruis die we samen met Jezus dragen.

Maar besef ik zelf wel, wat Jezus allemaal voor mij gedaan heeft? Hoe hij geleden heeft voor mijn zondes, verdriet, pijn, fouten, etc?
Ik denk er te weinig over na.
Vaak ga ik gewoon door met mijn leven.
Hoewel ik steeds vaker over mijn acties nadenk. Zoals "Werd ik wel begrepen, kwam het goed over of waarom reageren ze zo?"
Steeds vaker laat Jezus aan mij de spiegel zien.
Steeds vaker krijg ik nl spijt van gewoontes die ik u nog heb. Met als gevolg dat ik dit weer bij Jezus neerlegt.
Eigen sla ik het dan weer allemaal aan het kruis.

Hoe meer ik bij het kruis leg, hoe lichter ik mij voel.
Maar....Ik ben er nog niet.2 opmerkingen:

 1. We staan er inderdaad wel te weinig bij stil Peter. Zijn offer aan het kruis is eigenlijk onbegrijpelijk, ik moet het aannemen, geloven... zonder helemaal te begrijpen. Na het zien van de film The Passion of Christ heb ik er wel meer gevoel bij. Hij deed het allemaal voor mij, wat een grote liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de film the Passion krijg je p[as een goed beeld van het geselen en het kruisiging.
   (Ik moet deze zelf nog een keer kijken, maar ja met kleine kinderen om je heen , ga je niet gauw zo'n bloedige film kijken)
   Maar als we het kruis eens goed bekijken, vol met bloed, en beseft dat ik/jij/wij/etc. daar had kunnen (misschien wel behoorde te) hangen. En voorstellen dat we er werkelijk hangen, hoe mensen je dan uitlachen, bespugen en je allerlei verwensingen toeroepen... Dat heeft Jezus voor ons op zich genomen.
   Waarom........... ben ik nog bang dat mensen mij uitlachen? Of dat ze kwaad over mij spreken, etc.? Terwijl Jezus die last van mij gedragen/ondergaan heeft. Het is goed om hier eens goed over na te denken. (mmmmmmm hier kan ik ook wel eens een blog over schrijven, voer zat dus)

   Verwijderen